la-torre-especie-protegida-1280

Espècie Protegida

Arran dels esdeveniments que en els darrers temps vénen malbaratant el nostre patrimoni cultural i natural, el grup “El Rentonar” llançà la campanya “LA TORRE DE LES MAÇANES, ESPÈCIE PROTEGIDA”, per tal de fer arribar a la població la necessitat de protegir els nostres espais naturals, el nostre patrimoni etnogràfic i la nostra forma peculiar de ser com a poble.

Aquesta campanya va tindre una primera fase la tardor  de 2005 i ara es rellança amb la venda de samarretes i enganxines i amb campanyes informatives cara al poble per tal de crear major i millor consciència col·lectiva davant les presions sobre el territori: incendis forestals, gestió de residus, presions urbanístiques, excessiva presència humana sobre l’entorn natural… etc.

I és que la gent, el poble, la llengua, l’entorn, … necessiten ésser protegits d’agressions i moviments poc respectuosos.

DE QUÈ VA…?: És una campanya de CONSCIENCIACIÓ CIUTADANA dirigida a tots els torruans i torruanes i a totes les persones que s’acosten a nosaltres per conéixer el nostre poble i gaudir dels seus valors.

PRETENEM arribar a tots i totes, xiquets, joves, majors, vells… que tots i cadascun prenguem consciència de la SORT QUE TENIM DE VIURE EN UN ENTORN PRIVILEGIAT, EN UN POBLE AMB HISTÒRIA, TRADICIÓ, LLENGUA PROPIA, NATURA, PATRIMONI CULTURAL. Un poble acollidor i respectuòs, un poble ple de gent que se l’estima i VOL CIUDAR I PROTEGIR TOTS AQUELLS VALORS.

ESPÈCIE PROTEGIDA: Perquè tenim les nostres singularitats i volem preservar-les. Protegir:

  • Els nostres boscos i serres.
  • La nostra agricultura tradicional i la nostra cultura rural en perill d’extinció.
  • La nostra llengua i cultura pròpies.
  • Les nostres més arrelades tradicions.
  • El nostre patrimoni cultural i etnogràfic: masos, camins i caminals, llocs emblemàtics, arbres monumentals, fonts i riberes, molins, pous de neu, plantes i espècies de fauna amb les quals convivim, terres, finques, carrers i cases…
  • La nostra forma peculiar de ser i estar, la nostra gent…
  • El nostre mode de vida tranquil i assossegat, pacífic, obert i actiu.

TOT AIXÒ ES MEREIX UNA ESPECIAL PROTECCIÓ, UN MOVIMENT DE CONSCIENCIACIÓ PER PART DE TOTES I TOTS PER TAL DE LLUITAR CONTRA QUALSEVOL AGRESSIÓ QUE PODRIA FER MALBÈ TOTES AQUESTES COSES QUE ENS IMPORTEN…

Si tot açò t’importa realment, pots lluïr d’estimar aquesta terra que hem rebut dels nostres avantpassats… amb totes les seues limitacions i amb tot aquest seguici de valors.

COSES NOSTRES… BEN NOSTRES… DE TOTS!