Un passeig respectuòs per la via pecuària dels Castellans al Barranquet de les Alcoies per gaudir de l’eclossió de la primavera

Rosselles, aromes de mil flors, aigua clara que davalla pel barranc, xoperes que filtren la llum pel camí…

Aquest indret és molt transitat per allò de “fer guerra al col·lesterol” i canvia molt segons l’estació de l’any degut al conreu de sembrats.

És una de les poques planícies en l’esquerpa geografia torrudana i té el sabor inigualable de la terra treballada barrejada amb la natura en estat pur de les pinades i carrascarets. Pel camí trobarem la Font de les Parades que ha reviscolat una mica desprès d’anys de sequera i, si teniu gana de collir alguna floreta, en trobareu moltes i belles per les vores del camí (feu-ho amb cura i respecte, com correspón). Fenoll, romer, timó…

UN BON PASSEIG PER A LA GENT QUE S’ESTIMA LA NATURA…BON CAMÍ, AMICS…

Referències: sortim des del poble en direcció a la desviació Relleu-Benidorm i, a mitjàn desviació trobem el ramal senyalitzat com a Camí Rural Pla verd- Els Castellans. En arribar a la següent creuera tirem a ma dreta i seguim per la pista (si volem) fins el Volaor, des d’on tornarem al poble; o a l’esquerra fins La Canaleta o travessant pel Pinar de La Foia Boix.

Són uns 4-5 quilòmetres, però pots tornar-te’n pel mateix camí si ja en tens prou. Per als caminants experimentats té el defecte que és pista esfaltada, i això no mola… No pot ser perfecte per a tots…

Salut i bon camí!