Juliol 2008. A les set del matí de hui un grup d’activistes escaladors de l’organització ecologista Greenpeace han despenjat una enorme pancarta en la seu madrilenya de la multinacional elèctrica espanyola ENDESA

Els activistes de Greenpeace exigixen a Endesa que abandone els seus plans de construir cinc grans preses en la Patagònia xilena.

La pancarta desplegada en la seu de l’empresa te el format d’una carta amb el text: “Bon dia ENDESA, si de veritat et preocupa el futur dels fills dels teus fills no destruïsques la Patagònia. Atentament, Greenpeace”.

Greenpeace es fa així eco de la campanya publicitària d’Endesa en la que la companyia diu que “tenen l’obligació de reinventar-lo tot…. pel futur dels fills dels teus fills”.

Et recomanem que entres la pàgina de Greenpeace i veges el vídeo.

Com sempre de forma pacífica i amb accions espectaculars, revela veritats incomodes.

…”Las empresas españolas deben actuar con responsabilidad allí donde estén presentes. ENDESA sabe que hay alternativas energéticas al proyecto HidroAysén. Lo que estamos pidiendo hoy, y llevamos ya meses demandando, es que de una vez ENDESA apueste por las energías renovables y evite la destrucción de la Patagonia” añade Juan López de Uralde, director de Greenpeace España.