Inauguració: diumenge, 17 de maig de 2009.

El Carreró

Centre d’Immersió Cultural i Tecnològic

El Carreró al Facebook
07/02/ 2009 – Nova seu del Rentonar!

Desprès que els de l’ajuntament ens tiraren, de forma vil i rastrera, del local que teniem assignat, el passat 7 de febrer hem fet la primera reunió del any en la  nova seu del Rentonar: El Carreró.

Una casa, que pretendrà ser un lloc alternatiu i diferent,  on tinguem la possibilitat  de poder desenvolupar els nostres projectes. Aquest espai el compartirem amb el Projecte  Sóc de Poble, empresa que vol caracteritzar-se per tindre una participació social.

Un projecte comú en el que empresa i associació anem a eixir beneficiats. Pretenem fer un espai de portes obertes, de faena, d’encontre, d’inquietuds i de respostes per a qualsevol persona que ho necessite ó li interesse.

Per a que tot aquest projecte funcione, contem amb un factor molt important: tenim ganes de fer coses. I ens agradaria comptar amb la teua participació. Volem obrir les portes el pròxim 17 de maig de 2008. Estàs convidat a passar quan vulgues! El Rentonar  t’espera!


14/09/2009 – Els Festers de Sant Gregori ens regalen una pantalla de plasma

La  Comissió de Festes de Sant Gregori 2009  dota al Centre Cultural El Carreró, seu que l’associació El Rentonar comparteix amb l’empresa Sóc de Poble, en aquesta localitat, d’una pantalla gegant de plasma, que facilitarà el desenvolupament, exposició i difussió dels projectes d’aquesta agrupació ecologista. L’associació, que en aquests moments està portant a terme la regeneració de l’espai natural del riu del Brull, ha mostrat la seua satisfacció i agraïment pel regal de la comissió festera.


27/09/ 2009 – El grup de Voluntariat Medi ambiental Diputació – CAM de l’estiu, vol participar en el Brull

Dissabte que ve participaran en les jornades de neteja del Brull, junt amb El Rentonar, el grup de voluntariat ambiental CAM – Diputació, que s’allotja durant els mesos d’estiu en l’alberg del Rentonar (enfront de l’antic sanatori).

A petició d’aquets companys que no coneixen El Brull, realitzarem una posada en comú divendres que ve a les 22:00h. en El Carreró, per a explicar-los qui som El Rentonar, que és El Brull, el perquè del nostre projecte i quin és el treball que han de realitzar l’endemà, dissabte. Agraïm el suport d’este grup de voluntaris que van conéixer el nostre treball gràcies a la publicació del diari informació. Després de l’experiència inoblidable dels  amics d’Aigües, repetim amb un grup de xics i xiques que volen participar en la regeneració d’aquesta zona. Us asegurem que açò ens agrada!

Si vols assabentar-te de com van els treballs del Brull, t’esperem el divendres en El Carreró a les 22:00 h. Si vols participar en les labors de voluntariat del Brull, el dissabte a les 8:00 h en El Carreró. Tindrem una BOMBA (d’aigua) per a intentar buidar els tolls, i si funciona, serà.. un gran dia.


26/06/2010 – Noves tecnologies i responsabilitat social sense eixir del poble

El grup de Facebook més popular suma 60.000 seguidors en internet

ARTICLE  PUBLICAT EN ARAMULTIMÈDIA

J.ORTS | Actualitzat:  26/06/2010 – Actualment viure en un xicotet poble de muntanya s’associa a l’agricultura, l’atur o, en el millor dels casos, el turisme rural. No obstant això, existeixen altres alternatives radicalment diferents, tal com demostra la iniciativa posada en marxa per un grup de veïns de La Torre de les Maçanes. Es tracta de Sóc de Poble, una empresa de consultoria i serveis relacionats amb les tecnologies de la informació que pretén actuar com a agent dinamitzador i ja suma més de 60.000 adeptes en internet. Aquest cap de setmana han organitzat el segon festival La Torre Jazz, amb dos concerts.

Tal com defineix Javier Llinares, responsable de Comunicació de  Sóc de Poble S.L., es tracta d’un projecte de “noves tecnologies” i “responsabilitat social”, orientat a compartir recursos i experiències que puguen ser útils per a col·laborar en el desenvolupament sostenible i tecnològic en entorns rurals. És a dir, que naixen a La Torre de les Maçanes amb la intenció d’exportar un model.

“El nostre principal objectiu és dur a terme un projecte d’Implantació de Noves Tecnologies, que puga ser útil com a experiència per a altres pobles que també pateixen els efectes de la desigualtat en l’accés a Internet i en les possibilitats de futur que ofereixen les TIC”, assegura Llinares.

Javier Llinares, Thorsten Rapp, Pau Torregrossa i Juan Doménech són un grup d’especialistes en informàtica, disseny, comunicació i medi ambient que es resisteixen a abandonar l’entorn i manera de vida rural, alhora que persegueixen una necessària modernització. “Volem viure enganxats a la tecnologia del segle XXI com en una ciutat, però en el nostre poble”, assegura Llinares.

Les activitats dutes a terme són molt diverses, ja que van des del disseny gràfic o web i la comunicació per a empreses rurals, a la creació de projectes i comunitats en internet dirigides a la implantació tecnològica en petits pobles de la nostra terra i de fora.

Sóc de Poble  alberga també un col·lectiu ecologista – El Rentonar – i fins i tot és l’impulsor d’un centre cultural,  El Carreró, que programa activitats diverses. Aquest cap de setmana, per exemple, organitzen un  Festival de Jazz  en l’Hotel Rural El Sester de la Torre de les Maçanes, així com en la sala Jazzboree d’Alacant. Joan Trabal Quartet ofereix els dos concerts, en la nit de dissabte i diumenge.

Com no podia ser d’una altra forma, totes les activitats es canalitzen a través de la pàgina web de Sóc de Poble, que també compta amb un blog i una intensa activitat en les xarxes socials. És precisament el grup  Sóc de Poble en Facebook  el que més èxit ha tingut fins ara entre els internautes. A hores d’ara i després d’uns mesos de presència en la xarxa, aquest grup compta amb més de 60.000 seguidors, quasi 100 vegades la població de La Torre de les Maçanes i més del doble que tota la població de la veïna comarca del Comtat.


30/06/2010 – Bons moments a La Torre Jazz 2010

L’enhorabona amics …!!!

Em costa expressar amb paraules el que hem pogut disfrutar aquest cap de setmana, així que copie part dels comentaris que han publicat Joanra Trabal i Pedro Andani.

  • Pedro Andani: Increible weekend amb els amics de Sóc de Poble, a La Torre de les Maçanes.  Mai ho oblidaré, experiència única al costat de molt bona gent.  En especial, mil gràcies per l’organització i el tracte inmillorable. Amics per sempre. Molta sort amb els projectes i idees boníssimes que teniu… a la gent del Carreró, El  Sester  i al poble de La Torre, Relleu, a  Jazzboree …
  • Juanra Trabal:  Estic amb tú Pedro. Aquest cap de setmana de jazz a les comarques alacantines ha estat d’epopeia. Desde els primers moments que es va començar a crear aquesta idea de fer una banda de jazz Noruega-Espanyola la Gent de La Torre ha fet tal esforç, promoció i ha tingut tantes ganes de crear aquest projecte que ha estat increíble. Gràcies a tots vosaltres que heu estat a dins d´aquests díes intensos de jazz a La Torre.
  • Pedro Andani:  En quant a lo merament musical, un gran honor compartir escenari amb Øyvind Grong, espectacular baix, i  Vidar Johansen, gran clarinetista noruec, mestre.  I per últim, menció especial per al meu amic Trabal… En Joanra… no tinc paraules… simplement, gràcies per TOT… El meu respet, amic!!!  Abraçades a tots. Sou lo milloret!!!
  • Juanra Trabal:  Pedro, t’explique. Haig de dir que no podía trobar la manera de treballar amb tú. Desde que et conec, sé de la teva qualitat com a persona i com a artista però faltava el fer concerts junts. Després d’aquest cap de setmana he vist que tota aquesta bondat i simpatia que dones als teus alumnes, la qualitat com a music COM una catedral (no DE catedrals, jejeje…) que tens és un motiu per a mi per tal de poder seguir treballant amb tú en un futur proper però ja de la manera que m’agradaria. Gràcies Pedro!!!
    Què dir del genial clarinetista noruec Vidar Johansen!!! Hem pogut gaudir de la seva música tocant amb ell. Gran persona, senzilla, humil i amb un excel·lent coneixement de vins, jejejeje… Gràcies Vidar!!!!
    Abraçades a tots els que han estat amb nosaltres aquest cap de setmana.

Alguns vídeos i fotos de l’esdeveniment:


09/10/2010 – Curset d’Espart al Carreró

El Tio Anselmo, Mestre Espardenyer

En aquesta ocasió, el Tio Anselmo i Auella ens han proposat fer un Curset d’Espart. El Tio Anselmo – Mestre Espardenyer – té moltes ganes de transmetre la seua experiència a la gent jove, per la qual cosa demanem que els que vinguen al curset, tinguen ganes i temps disponible per realitzar algun treball en espart, amb la finalitat d’aprendre el màxim possible i ajudar el Tio Anselmo en una propera edició del Curset per ensenyar a més gent.

Aprofitant la trobada, Auella ens vol ensenyar la fórmula de l’Herbero  Torruà amb una degustació que, entre corda i corda, segur que ens animarà i inspirarà l’artístic treball que anem a realitzar. A més de fer espardenyes, ens proposa la possibilitat d’aprendre a fer  aixames, per rodar la Nit de Nadal.  Intentarem trobar temps per fer-ho tot. El fi de curs el celebrarem al carrer de la Creu, amb pericana, aixames i “baix el transe de l’herbero”.

El curset es farà al  Centre Cultural El Carreró  (La Torre de les Maçanes), els  dissabtes  20, 27, 11, i 18 per la vesprada, de 17:30 h a 21:00 h.


Més activitats al Carreró


Records d’amics del Carreró

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Experiències – TIC de Poble - […] les nostres instal·lacions (El Carreró, i  ara, El Planet) per al desenvolupament de qualsevol activitat d’utilitat […]

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *