El darrers del Poble

La Direcció General del Patrimoni ha iniciat l’expedient per a protegir l’entorn de la Casa Alta, declarada Bé d’Interés Cultural (BIC)

Les mesures d’ordenació urbanística implantades de Conselleria de Cultura, que afecten als voltant de la Casa Alta, l’edifici més emblematic del nostre poble i del qual portem el nom, haurien d’afectar a tot el casc antic del poble, i al nostre patrimoni ambiental i etnològic, ja que està demostrat que estem acostumats a fer el que ens dona la gana, mirant sempre la nostra conveniència i sense mostrar cap respecte per l’entorn i pel patrimoni natural, arquitectònic o cultural.

Podem parlar de:

  • Barrancs i aigüeres afectats o amenaçats per construccions il·legals o projectes faraònics amb conseqüencies imprevisibles.
  • Escombreres il·legals.
  • Masos tradicionals arrasats per fer noves edificacions de malt gust.
  • Noves edificacions (cotxeres, xalets…) constrüits sense respectar les normes urbanístiques, sense llicèsncia municipal o en llocs que fins ara romanien verges.
  • Espoli del patrimoni municipal amb apropiacions indegudes i construccuió d’edificis en solars que eren de tot el poble de la Torre.
  • Interrupció de les vies pecuàries ocupades per construccions o tallades descaradament per tancaments i portes metàl·liques.

De vegades les mesures que pren l’administració pareixen exagerades i la gent es rebota sense pensar que som nosaltres els que amb les nostres actituds i excessos forcem a les autoritats a prendre mesures dràstiques.

Les malifetes urbanístiques consentides, per les nostres autoritats locals i comunitàries, a veïns i a forasters aprofitats i amb pèssim gust, que han fet i desfet durant anys en el queera seu i en que no ho era , fa que ara ens asombrem de normes que són normals en qualsevol lloc del nostre entorn.Esperem que aquestes normes es facen cumplir i no quede tot en un brindis al sol o una bonica notícia d’estiu.