L’any passat el grup es va proposar la tasca de recuperació d’ una zona del Riu de la Torre, anomenada El Brull, a la vora d’un antic molí de farina (el primer Molí), lamentablement enderrocat no fa molt de temps

Per a realitzar aquesta feina vam demanar una subvenció a la CAM, dins del seu programa mediambiental VOLCAM, i ens la van concedir

Més de 50 persones, entre elles les de l’associació de Caminants d’Aigües, lluitàrem, de valent, contra l’esbarzer que, per diferents circumstancies, havia ocupat el llit del riu, convertint el Brull en un lloc inhòspit, i el netejàrem de residus sòlids (llenya sobre tot).

Enguany de forma més discreta i sense subvenció, hem seguit treballant per aconseguir el nostre objectiu.

En febrer vam plantar arbres de diferents espècies, i hem baixat de tant en tant per regar-los i controlar l’eixida d’esbarzer (una lluita sense fi… de moment.), i aquest estiu hem continuat la neteja dels tolls, buidant-los de fang. Ens hem centrat en el toll de baix (Toll del Brull).

N’hem llevat moltíssim, però segueix quedant-ne més del triple del que hem llevat.

A poc a poc.Un altre any ho tornarem a intentar. Seguirem regant els arbres i arreglant la zona en la confiança de que un dia no molt llunyà El Brull, torne a ser un lloc més de referència a La Torre.