No a l’autovia Villena – Muro

DIUMENGE 27 DE MARÇ DE 2011

EIXIDA: a les 9 del matí a l’estació d’Agres, on agafarem el tren fins Ontinyent.

La ruta a peu començarà a les 9.45h. des de l’estació d’Ontinyent, des d’on pujarem pel camí del cementeri, la senda dels enginyers, camí del Torrater, on hi haurà una parada per esmorzar, amb amples vistes de La Valleta, entre la serra Mariola i la serra d’Agullent. Després continuarem planejant pel camí del Torrater, mas de Vicedo, ermita de la Llum i seguint la via verda de nou a l’estació d’Agres on conclourà la marxa, cap a mig dia. Cal dur esmorzar, aigua, calcer i roba apropiada.

Recorregut a peu: 11 kilòmetres. Temps previst: 3h i mitja. (Tothom haurà d’adquirir el seu bitllet al mateix tren, 1,60 €).

Horaris tren:

  • Anada direcció Ontinyent: Alcoi: 08:57 – Cocentaina: 09:03 – Agres: 09:13
  • Tornada des d’Agres: direcció Alcoi-Cocentaina: 14:40 – direcció Ontinyent: 15:36

Aquest any l’itinerari escollit ens acostarà a La Valleta, per les serres que varem ser arrasades per l’incendi de setembre de l’any passat, i per on a més ara es pretén construir una línia elèctrica d’alta tensió.

També promovem l’us del tren i reivindiquem més i millors serveis diaris en aquesta línia Alcoi-València, que arrossega 26 anys d’abandonament i amenaces de tancament.