La vall de La Murta fou declarada Paratge Natural Municipal en l’any 2004

Hi ha molt que conèixer en aquest territori, tornarem!

En un principi volíem visitar el monestir Jerònim, Nostra Senyora de la Murta, que data del 1376, però l’entorn era tant acollidor que desprès de visitar-lo i gaudir de la font de la Murta, decidírem muntar per una senda estreta i empinada, al cim mes proper, on es troba la Creu del Cardenal (545m).

Ens va sorprendre l’exuberant vegetació mediterrània i la gran varietat d’espècies autòctones acostumades a la humitat de la zona, que proporciona a aquest entorn un microclima especial.

La vall tota envoltada de serres, amb noms de conte, ens ofereix molts i atractius itineraris que podem escollir segons el temps y grau de dificultat que vulguem: Cavall Bernat, ruta dels Monestirs, la Casella, el Pic de la Ratlla…

Amenaçats en tot moment per la pluja, vam gaudir de un dia fantàstic en el que vam suar més que passar fred. Hi ha molt que conèixer en aquest territori, tornarem!