Dissabte 23/juliol, 11 h

Eixida: mirador de les coves de Canelobre

Marxa en protesta pel negatiu impacte ambiental i paisatgístic del línia elèctrica d’alta tensió Alacant-Polop de la Marina i en defensa d’un dels espais naturals de muntanya més notables de la comarca de l’Alacantí, compartit amb la veïna comarca de la Marina Baixa: la Serra del Cabeçó d’Or.

La línia de 34,8 km de longitud travessaria 4,5 km de la Zona d’Especial Protecció per a les Aus “Serra del Cabeçó d’Or-La Grana” i 6,5 km de l’Àrea Prioritària de reproducció, alimentació, dispersió i concentració local d’aus catalogades, denominada Monnegre-Cabeçó.

El Tribunal Suprem encara ha de dictar sentència sobre la legalitat de l’aprovació de la línia elèctrica per part del Consell de Ministres, contra la qual es va interposar un recurs contenciós administratiu per part d’Ecologistes en Acció i Esquerra Unida, atesa la gran oposició existent en diverses comarques i ajuntaments.

La marxa s’iniciarà a les 11 hores des del mirador de les coves del Canelobre, des d’on es gaudeix d’un magnífic paisatge que es veuria negativament alterat per la nova línia elèctrica projectada, per a des d’allí descendir per un senda de muntanya fins una de les torres elèctriques del traçat ja construïda.

Convoquen: Ecologistes en Acció del País Valencià, Esquerra Unida i veïns de Busot.