9 d'octubre. Reivindicant cultura, entorn i patrimoni

by oct. 11, 2011La Torre de les Maçanes, Xarxa de Pobles, Xixona0 comments

Si hi ha un dia que especialment podem i devem reivindicar la nostra cultura, entorn i patrimoni, eixe dia es el 9 d’octubre

A nosaltres ens agrada celebrar-ho caminant, gaudint dels nostres paisatges, arbres, camins… i de la gent. Enguany hem gaudit també de fonts. De fonts que anem trobant-nos al llarg d’un dels camins que comuniquen des de sempre dos pobles veïns. La Torre i Xixona.
Després d’un “herberet” i un rotllet d’anís, Gent de Xixona, Gent d’Alacant i Gent de La Torre vam caminar juts amb il·lusió i ganes de fer camí. Un bon día il·luminat per un sol de tardor ens va acompanyar tota la jornada.
“Les Fonts de Xixona” ens van fer de guia i van resultar ser els millors amfitrions. Ens van ensenyar on estaven les fonts i ens van explicar la importància d’estes, en un temps ja passat i amb una forma de viure molt diferent a l’actual. El treball d’investigació i catalogació de les fonts del terme de Xixona, que esta associació ha dut a terme, en poc més d’un any, es admirable.
Quan vam acabar l’excursió, l’Ajuntament de Xixona ens va convidar, a tots els caminants, al dinar popular que va organitzar amb motiu del 9 d’octubre. Gest que volem agrair afectuosament.
També volem agrair a tots els caminants la seua participació i l’harmonia en la que va transcorre tot el camí. Bona companyia!!
I molt especialment volem agrair l’organització i l’implicació de “Les Fonts de Xixona” que han fet d’este dia una jornada inoblidable.
Salut a tots!

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *