Exposició sobre la Festa del Pa Beneït
de La Torre de les Maçanes

El diumenge 29 d’abril, a les 13:00 hores, en l’espai emblemàtic de “La Casa Alta” (Torre Almohade que dona nom i identitat al poble) ara convertit en museu, S’INAUGURARÀ l’exposició “Paraules de festa”

Una mostra per donar a conèixer millor una de les mes ancestrals i arrelades tradicions festeres de les comarques de la muntanya. La Torre de les Maçanes, cada mes de maig, renova el ritual del “Pa Beneït”.

Amb aquesta exposició es tracta de fer un recull d’objectes que expliquen al visitant la tradició de l’ofrena dels pans a Sant Gregori. Es podrà veure des del procés d’elaboració dels pans beneïts, fins una petita mostra d’indumentària tradicional dels segles XVIII i XIX.

Els llumeners de Sant Gregori i molts veïns i veïnes del poble, han muntat aquesta exposició sobre les paraules pròpies que identifiquen el ritual, la desfilada i l’ofrena dels pans. S’ha contat també amb la inestimable ajuda d’Immaculada García Silvestre (de Fil de Vint – Alcoi) pel que fa als aspectes de documentació i assessorament en matèria indumentarística, així com en la cessió de peces de roba antiga i adreç de la roba tradicional masculina i femenina de les nostres comarques.

El responsable de l’exposició, Pau Torregrossa ens explica que “podrem fer un petit recorregut per la història i la tradició més autèntiques de La Torre de les Maçanes així com conèixer millor una de les nostres festes més curioses i emblemàtiques”.

L’exposició es podrà visitar durant tot el mes de maig. L’horari del dia 4 al 9 de maig, a la vesprada, de 17 a 20 hores. I la resta els caps de setmana, dissabte a la vesprada i diumenge al matí.