Nosaltres hem estat el cap de setmana del 23 i 24 de setembre

I hem pogut gaudir del II Aplec Ecologista a Carrícola 2012!

Enclavat en la serra del Benicadell, Carrícola és un poble exemple de agricultura ecològica, de desenvolupament sostenible i solidaritat comunal, que està generant beneficis econòmics i una envejable qualitat de vida als seus habitats.

En quant a l’aplec, nosaltres vam assistir a diverses xerrades interessants al voltant de la gestió del territori, d’un altre model econòmic, i de la importància de mantindre les llavors tradicionals i autòctones, com a base d’una alimentació sana i de qualitat.

Estes xerrades es van dur a terme a L’Ametla de Palla, un Centre d’educació medi ambiental situat enmig d’un bancal a les faldes del Benicadell, amb una fantàstica vista de tota la vall d’Albaida i de construcció totalment ecològica: fusta, pedra, fang, palla, tàpia i algunes pedres de vidre de color que donen una lluminositat especial a este sorprenent i peculiar edifici. No deixes de veure’l si viatges per aquells voltants.També alguns dels nostres companys van participar en l’intercanvi de llavors que organitzava l’associació Llavors d’ací.Hem de felicitar a la Coordinadora ecologista de la vall d’Albaida, CEVA, i a la Colla ecologista l’Arrel, la bona organització i l’ambient d’harmonia i tranquil·litat, amb que van transcórrer estes jornades. Salut i aplec!

Carrícola un lloc on es posa en valor la sostenibilitat, l’agricultura biològica, la bio construcció, la relació entre alimentació i salut, el coneixement de l’entorn, fauna, flora i patrimoni de la zona, i la integració de l’home amb la natura.