L’ASSOCIACIÓ “EL Rentonar” de La Torre de les Maçanes HA CELEBRAT AMB ÈXIT LES SEVES JORNADES REIVINDICATIVES en defensa l’entorn natural i SOCIAL DELS POBLES DE LA NOSTRA COMARCA

Com cada any, l’associació conservacionista i ecologista “El Rentonar” de La Torre de les Maçanes, aprofitant la festa del 9 d’octubre, dóna a conèixer les seves activitats i organitza una sortida a la muntanya per conèixer millor i valorar l’entorn natural i els valors socioculturals dels pobles de l’interior del País Valencià

Logo Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat

El gran incendi que va arrasar casi 800 hectàrees en els termes municipals de la Torre, Benifallim i Panàguila, ha sensibilitzat encara més als veïns i veïnes d’aquests pobles de l’interior respecte a la importància de preservar i cuidar l’entorn natural en les nostres comarques.

“El nostre entorn és el Nostre futur”, deia el lema de l’excursió reivindicativa que ha tingut lloc avui diumenge 7 d’octubre i que ha recorregut senderes tradicionals des del lloc on es va originar l’incendi del passat 12 d’agost a La Torre de les Maçanes, passant pel port de Benifallim, prop del lloc on dues persones van perdre la seva vida tractant de lluitar contra el foc i coronant la Serra de Penàguila, per acabar en la font d’aquest municipi, on s’ha realitzat l’acte reivindicatiu que ha reunit veïns i veïnes dels tres municipis afectats.

L’associació “El Rentonar”, organitzadora d’aquest acte, va celebrar A MÉS a la vesprada de dissabte 6 d’octubre a la Casa de Cultura de la Torre, una assemblea pública oberta, el tema de la qual va ser la gestió del territori i l’afecció socioeconòmica i ecològica dels incendis a les muntanyes mediterrànies. Anna Climent, biòloga i presidenta de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, va donar una conferència des del punt de vista dels valors mediambientals. Va estar acompanyada per Rafel Jordà, agent mediambiental, que va parlar als assistents dels processos de prevenció i extinció del foc en les nostres muntanyes.

L’assemblea, que va comptar amb nombrós públic, es va tancar amb la participació de veïns i veïnes afectats pels incendis d’aquest estiu passat, que van mostrar les seves inquietuds i van fer les seves propostes per encarar el futur en els nostres pobles.Aquests actes s’han organitzat amb l’objectiu prioritari de formar la població i donar a conèixer una riquesa mediambiental, que és el motor econòmic d’una zona molt despoblada i desprotegida des de tots els punts de vista, per crear una xarxa social activa que defense i harmonitze les diferents maneres de relacionar-nos amb el nostre entorn natural.