El Planet

Centre Rural d’Experimentació

El Mas del Planet és una iniciativa dels germans Llinares García, Javi, Nando i Ignaci, propietaris del Mas. El Planet vol ser un Centre cultural sobre el nostre entorn, el món rural. Un lloc on compartir coneixements, experiències, idees i nous projectes mitjançant cursos, tallers, xerrades, exposicions, actuacions, reunions, quedades, treballs col·laboratius i d’altres propostes d’utilitat social.

El nostre objectiu principal és experimentar amb noves formes de viure al món rural.

El Carreró. Centre d'Immersió Cultural i Tecnològic

Aquest espai continua la labor que desenvolupem, amb altres, al Centre Cultural El Carreró i com a emprenedors, permetent-nos realitzar activitats més experimentals i amb més gent.Col·laborem amb l’associació ecologista El Rentonar i som socis fundadors de Sóc de Poble, empresa amb l’objectiu principal de realitzar un Projecte d’implantació de les Noves Tecnologies en Entorns Rurals.

També col·laborem amb altres iniciatives empresarials: TagApplicationsCuc de PiB2B ComunicacióBaitara Veterinaria o aRRsa! Plataforma Creativa, i diverses activitats socials i culturals locals.

Nostra Història

Ja fa temps els tres germans vam començar un projecte de Turisme Rural alternatiu a La Torre de les Maçanes. Éren els finals dels 90 i era un projecte pioner que demostrava que el món rural tenia més a oferir que ser la 3ª línea de costa: gastronomia, hosteleria, activitats, noves tecnologies… Però la escala en la que pensàvem era massa gran i encara que vam aconseguir DICs i altres històries no ho vam realitzar. La experiència ens va servir per aprendre la importància de pensar en projectes “glocals” i de no tenir un únic producte o servei per a ser més resilients.

A més, durant la gestació del projecte, cada germà nes vam formar en un àrea en la que hem treballat tots aquests anys. Javi va fundar Sóc de Poble, empresa de Noves Tecnologies des del món rural, Ignaci ha sigut chef en els millors restaurants de la Costa Blanca i Nando ha compaginat la seua feina amb les labors agrícoles i l’activisme ecològic al Rentonar.

Per altra banda, ara fa quatre anys, el maig de 2009, un grup de persones amb inquietuds semblants, vam tenir l’oportunitat de crear el Centre Cultural El Carreró, que pretén ser un lloc alternatiu i diferent, on tenim la possibilitat de desenvolupar els nostres projectes i s’ha convertit en una veritable incubadora d’empreses en el món rural.

Aquest espai l’administrem l’associació ecologista El Rentonar i Sóc de Poble, empresa amb l’objectiu principal de realitzar un Projecte d’implantació de les Noves Tecnologies en Entorns Rurals. I compartim seu social amb Libernauta i TagApplications. Al Carreró i a Sóc de Poble, hem aprés que hui en dia es poden aconseguir moltes coses amb molt poc.

El nou projecte és el resultat de tots estos anys d’aprenatge i la combinació perfecta de les nostres vocacions: viure dignament al món rural i compartir la experiència amb altres.

¿Per què experimental?

El nostre desig és experimentar sol·lucions alternatives i més sostenibles per a la vida en el món rural. Son conscients de que no tenim totes les respostes i que aquest serà un procés d’aprenatge que volem compartir amb tots el que també estan interessats en trobar noves sol·lucions per a viure en el món rural.

Les àrees d’experimentació que estem desenvolupant són: noves tecnologies, desenvolupament rural, construcció dinàmica i agricultura. El Planet pretén ser un espai obert on provar, equivocar-nos i acertar, i estem oberts a noves iniciatives i propostes en qualsevol àrea que tinga a veure en lo rural.

El nostre entorn

La Torre de les Maçanes

Vila i municipi valencià situat a la comarca de l’Alacantí, a la comarca històrica de la Foia de Xixona. Limita amb els municipis de Xixona, Alcoi, Benifallim, Penàguila i Relleu.

On estem

El Planet. Centre Rural d’Experimentació

Ptda. de la Barrinada, 4, A – La Torre de les Maçanes – 03108 – Alacant

Coordinador: Javi Llinares – Tel.: 686 129 305


Veure El Planet en un mapa més gran