La primera experiència constructiva del Mas del Planet ja està en marxa!

Realitzarem una Solera de calç hidràulica i fibres naturals

La solera és un element constructiu que té com a funció aportar un suport convenient per realitzar un sòl o paviment.

Aquesta solera és un dinamo de superfície horitzontal que permet acondicionar tèrmicament l’interior de l’habitatge retenint la calor interior i impedint l’entrada de fred provinent del terreny, per la seua capacitat aïllant.

El sistema constructiu és molt similar al de les habituals soleres, diferint en els materials que utilitzarem per a la seua construcció. Podríem dir que el secret resideix en l’ús de calç hidràulica natural en lloc de ciment. Entre els principals avantatges d’aquest material podem destacar el gran poder de retenció d’aigua, la capacitat de retenció de la calor, la transpirabilitat i ser un 34% més aïllant que el ciment. També substituirem les armadures d’acer per fibres naturals.

Fases de la construcció

Data

El taller es realitzarà el dia 23 de Març de 2013, de 9 a 18 h. Per a les persones que vullguen continuar el taller al dia següent (diumenge 24), realitzarem l’acabat de la solera. En aquest cas podeu consultar-nos sobre les possibilitats de menjar i allotjament.

Podran assistir un màxim de 10 alumnes. El cost de la participació al taller és de 15 euros.

I com sempre que participem de tallers o cursos ens preguntem a què es destinen els diners que invertim en ell, volem informar-vos que amb la vostra aportació es cobriran les despeses del menjar i part de les despeses dels talleristes que imparteixen el taller.

Més info en la publicació a Arrsa Construcció de Solera Aïllant 1.0 (Dinamo 06), de Alfonso M. Cuadrado Mulero.

Per demanar  més informació o fer la reserva, podeu contactar amb  Helena Rodríguez: arrsa.org/contacto.

Document DIY (Do It Yourself)

Perquè no s’oblide res del que s’ha dit i fet al taller, vos donarem un document amb tota la informació perquè pugueu seguir experimentant pel vostre compte.

Important: Portar roba còmoda que vos cobrisca tot el cos, i sabates de treball.  Nosaltres vos facilitarem guants i la resta de equipament necesari.

Fotografies: Carlos BaronSisal y esparto