Dissenya i construeix el teu propi bany sec de compost

El Bany Sec es un dinamo  que acumula les deixalles humanes amb seguretat, de manera que poden ser compostades i utilitzades com a fertilitzants posteriorment a la seva descomposició, sense perill d’infeccions i malalties. Són totalment inodors i eliminen completament l’ús d’aigua.

Més info en la publicació a Mimbrea El bany sec, Econòmic, fàcil i productiu. Com funciona? Com es fa servir? de Helena Rodríguez Gálvez.

Continguts del taller

En aquest curs els participants obtindran els coneixements i la confiança necessària per construir el seu propi bany sec, amb dues càmeres diferenciades per orina i fem. Serà un curs molt pràctic, amb sessions teòriques sobre com i per què podem utilitzar els excrements compostats i l’orina del nostre water com a adob i fertilitzants en els nostres jardins i horts. Així com el manteniment saludable del vàter. Ensenyarem diferents tècniques de construcció ecològica, el reciclatge i reutilitzar per reduir els impactes. Adquirirem habilitats de treball amb materials com fustes reciclades, pedres de riu, fardells de palla, guix, calç i molt més.

Per al curs no es necessiten habilitats i ni coneixements previs. Ideal per autoconstructors, persones involucrades en cooperació per al desenvolupament, agricultura i activitat social en zones rurals, així com en països en vies de desenvolupament.

Els i les facilitadors de Cultura de la Tierra son:

  • Jef Carrick. Ecoconstructor, especialista en el disseny i construcció d’estructures de canya, així com les estufes de massa tèrmica d’alta eficiència.
  • Kirsty Heron. Permacultora, horticultora ecològica i facilitadora al Treball que connecta de Nou de Joanna Macy, ecologia profunda.
  • Patricia Cañas. Comunicadora i educadora. Transició, planificació de projectes sostenibles amb Dragon Dreaming. Projectes europeus.

Data

El taller es realitzarà els dies 3, 4 y 5 de Maig de 2013. Amb la possibilitat de continuar la setmana posterior, col·laborant i aprenent de forma gratuïta.

Podran assistir un màxim de 10 alumnes. El cost de la participació al taller és de  90 euros!  Esperem que això puga ajudar a vindre a tothom que estiga interessat. I com sempre que participem de tallers o cursos, ens preguntem a què es destinen els diners que invertim en ell, volem informar-vos que amb la vostra aportació es cobriran les despeses de l’esmorzar, dinar, allotjament, professors i material didàctic del taller.

Per demanar més informació o fer la reserva, podeu contactar amb  Helena Rodríguez: arrsa.org/contacto.

Important: Portar roba còmoda, i sabates de treball.  Nosaltres vos facilitarem guants i la resta de equipament necesari.