MARXA A COFRENTS. TANQUEM COFRENTS I TOTES LES NUCLEARS!

Tanquem Cofrents marxa 4,5 km contra la central de Cofrents

L’entitat Tanquem Cofrents, que agrupa col·lectius ecologistes, ha realitzat hui una marxa de 4,5 quilòmetres, des de Jalance a la central, en contra d’aquesta instal·lació d’energia nuclear.

En ambient festiu, els participants han portat pancartes i banderes, i canyes amb globus negres i grocs, els colors del símbol nuclear, han informat en un comunicat.

La marxa, que ha reunit centenars de persones, estava encapçalada per una pancarta amb el lema “Tanquem Cofrents”, que portaven representants de totes les organitzacions integrades en la plataforma i el diputat autonòmic Juan Ponce, de Compromís.

La manifestació, que ha ocupat un carril de la carretera i ha transcorregut sense incidents, s’ha fet coincidint amb l’aniversari del desastre de Txernòbil, i al seu terme s’ha llegit un manifest.

La plataforma Tanquem Cofrents ha volgut celebrar amb aquesta marxa que aquest any hi ha una nuclear menys en funcionament a Espanya, la de Garoña, i més exigir el tancament de Cofrents i la resta de centrals nuclears.

Tanquem Cofrents considera que la seua campanya antinuclear és “més necessària ara que mai, davant la potentíssima campanya que estan duent a terme les grans elèctriques que formen el lobby nuclear, amb la complicitat i participació del Govern central, per eliminar les energies renovables i seguir impulsant i privilegiant les centrals nuclears“, indiquen.

Han indicat que la central de Cofrents va patir “una avaria” el passat 4 d’abril “quan es va produir una anomalia en una font d’alimentació elèctrica, de manera que totes les unitats d’actuació automàtica que depenien d’aquesta font van quedar inoperables”.

L’entitat està formada per Greenpeace, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista-Agró, WWF-València, GECEN, Compromís pel Territori, Xúquer Viu, Acció pel Clima, Salvem Millars, Joves Verds, Baladre, Intersindical Valenciana, CGT, CAT, Amics de la Terra i La Ribera amb bici.

Més informació: Xúquer Viu