Jornada Constructiva de Panells de Quincha

by maig 20, 2013Xarxa de Pobles0 comments

Jornada Constructiva de Panell de Quincha al Planet

Realitzarem panells de quincha que seran les parets del bany sec.

Facebook: Taller de Construcció de Bany Sec de Compost

El Mas del Planet ja té bany sec!, Però encara sense paraments. Per això anem a fer una jornada constructiva en la qual treballarem el sistema de la quincha.

La quincha (del quechua qincha, “paret, mur, cèrcol, corral, tancament”) és un sistema constructiu tradicional de Sud-amèrica. Consisteix fonamentalment en un entramat de canya o bambú recobert amb fang barrejat amb palla.

Parlarem de les característiques d’aquest tradicional sistema, les quals fan que es siga emprant. Planificarem i executarem els panells modulars consistents en bastidors de fusta farcits amb canya trenada i recoberts amb fang i palla.

Continguts del taller: Introducció al sistema, realització de bastidors de fusta, preparació de la canya i trenat, realització d’arrebossats de fang i palla.

Facebook: Taller de Panells de Quincha

Foto d’exemple: Vivendes Ica de l’Associació de peruans residents a La Rioja

Data

El taller es realitzarà els dies 29 y 30 de juny de 2013.

Podran assistir un màxim de 10 alumnes. El cost de la participació al taller és de 45 euros.

I com sempre que participem de tallers o cursos ens preguntem a què es destinen els diners que invertim en ell, volem informar-vos que amb la vostra aportació es cobriran les despeses de l’esmorzar, el menjar, l’allotjament i material didactic del taller. Els sopars no estan inclosos però l’allotjament té una àmplia cuina que queda a la vostra disposició.

Per demanar més informació o fer la reserva, podeu contactar amb Helena Rodríguez: info (@) arrsa (punto) org – 616 775 834.

Document DIY (Do It Yourself)

Perquè no s’oblide res del que s’ha dit i fet al taller, vos donarem un document amb tota la informació perquè pugueu seguir experimentant pel vostre compte.

Important

Portar roba còmoda, i sabates de treball. Nosaltres vos facilitarem guants i les eines necessàries.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *