Realitzarem panells de quincha que seran les parets del bany sec

El Mas del Planet ja té bany sec!, Però encara sense paraments. Per això anem a fer una jornada constructiva en la qual treballarem el sistema de la quincha.

La quincha (del quechua qincha, “paret, mur, cèrcol, corral, tancament”) és un sistema constructiu tradicional de Sud-amèrica. Consisteix fonamentalment en un entramat de canya o bambú recobert amb fang barrejat amb palla.

Parlarem de les característiques d’aquest tradicional sistema, les quals fan que es siga emprant. Planificarem i executarem els panells modulars consistents en bastidors de fusta farcits amb canya trenada i recoberts amb fang i palla.

Més info en la publicació a Mimbrea Quincha, una tradició de futur, de Helena Rodríguez Gálvez.

Continguts del taller:  Introducció al sistema, realització de bastidors de fusta, preparació de la canya i trenat, realització d’arrebossats de fang i palla.

Data

El taller es realitzarà els dies 29 y 30 de juny de 2013.

Podran assistir un màxim de 10 alumnes.  El cost de la participació al taller és de 45 €.

I com sempre que participem de tallers o cursos ens preguntem a què es destinen els diners que invertim en ell, volem informar-vos que  amb la vostra aportació es cobriran les despeses de l’esmorzar, el  menjar, l’allotjament i material didàctic del taller.  Els sopars no estan inclosos però l’allotjament té una àmplia cuina que queda a la vostra disposició.

Per demanar més informació o fer la reserva, podeu contactar amb Helena Rodríguez: arrsa.org/contacto.

Document DIY (Do It Yourself)

Perquè no s’oblide res del que s’ha dit i fet al taller, vos donarem un document amb tota la informació perquè pugueu seguir experimentant pel vostre compte.

Important: Portar roba còmoda, i sabates de treball. Nosaltres vos facilitarem guants i les eines necessàries.

01/10/2013

Més info en la publicació a Arrsa Panell de Quincha. Construcció (Dinamo 08) i Construcció d’un Calentador solar, d’Alfonso M. Cuadrado Mulero.