LA NIT DE L’11 D’AGOST DE 2013 HA ESTAT UNA GRAN NIT PER AL RENTONAR

ELS ACTES ORGANITZATS PER FER MEMÒRIA COL·LECTIVA DEL GRAN INCENDI DE L’ANY PASSAT HAN COMPTAT AMB L’ASSISTÈNCIA I INTERÉS DE MOLTS I MOLTES…

HEM REFLEXIONAT JUNTS I HEM FET PROPOSTES PER AL FUTUR I ESTEM SATISFETS… DE LA NOSTRA GENT, LA GENT DEL RENTONAR, I DE TOTES I TOTS ELS QUI US HEU VOLGUT SUMAR.

Al matí ens reuníem a la paradeta que havíem posat al mercat per informar la gent i sensibilitzar els veíns i veïnes del poble.

Tots recordem l’estiu passat, la mort d’Ernesto i Emilio, el foc i les festes suspeses. A la nit, mentre esperavem la fresqueta i la foscor, vam començar guardant silenci per les víctimes que perderen la seva vida lluitant contra el foc.

Rubén Soler intriduí la projecció del documental “L’Estiu més negre” (del qual és un dels directors juntament amb Alba Forés i que a tots ens ha semblat ben interessant).

El documental ens ha aportat moltes idees sobre la nostra relació amb el medi natural, amb el bosc i ens ha aportat l’experiència i els testimonis de la gent que va patir i pateix les conseqüències del gran incendi de Cortes de Pallàs de l’any passat.

Francesc Garrigós ens va explicar un interessant projecte de creació d’una cooperativa forestal i agroecològica en les nostres comatques: Llenya d’Ací. Propostes de futur per aprofitar el nostre medi natural d’una forma respectuosa que ens obrin a deixar enrere la tristor de l’incendi i apostar per la natura i la vida decididament.

GRÀCIES RUBEN… FRANCESC… I TOTES I TOTS ELS QUI DECIDIREU COMPARTIR UNA JORNADA DE REFLEXIÓ I MEMÒRIA COL·LECTIVA UN ANY DESPRÈS DE “L’ESTIU MÉS NEGRE”… 

EREM MOLTS I VAM OMPLIR LA PLAÇA… I AIXÒ SEMPRE ÉS UN GOIG PER A LA GENT QUE HO HEM ORGANITZAT… AIXÒ, SIMPLEMENT, GRÀCIES!