Un poble alternatiu

UN, d’un en un les coses es fan millor, encara que en la nostra fantasia si hi havia la possibilitat d’ocupar i reconstruir més pobles, en la nostra pràctica aquí estem encara i no hem acabat … i no sé si això s’acaba mai … sembla que no.

POBLE, perquè la nostra opció era rural i segueix sent rural, perquè necessitàvem el silenci per comprendre el que estem vivint, perquè necessitàvem aquesta llum i aquest aire pur sense els quals haguera sigut impossible arribar a bon port, perquè de la natura hem après tot allò que ens serveix d’aliment, que ens nodreix i ens fa créixer per dins tant com per fora, perquè ens dóna llibertat de la bona, perquè els nostres fills s’han criat en un espai privilegiat anomenat POBLE.

ALTERNATIU, perquè quan no se sap què fer amb el que no t’agrada, vols donar una alternativa encara que no sàpigues res del que sí vols fer. És a dir, es diu alternativa quan no es té més que intuïcions i sensacions impossibles de posar tot en paraules … definir aquesta paraula, alternatiu, ha sigut i és feina d’anys, de moltes persones, de moltes realitats posades en qüestió, de moltes butxaques voltejades, de posar cap per avall tots els supòsits per trobar veritats amb les quals omplir l’ànima. Hi ha molts buits viscuts a pols … hem après a viure el dolor, després a plorar i ara a deixar marxar.
Alternatiu perquè aquest planeta es mor i no ens sentim capaços d’obviar aquesta greu situació que com a humanitat estem vivint. Perquè és la nostra manera d’aportar nous conceptes a velles situacions.

Extracte de text de la Xarxa Ibèrica de Ecoaldees: Lakabe