Desprès d’anys de lluita, papers, al·legacions, queixes i dialeg amb les institucions, EL RENTONAR té la satisfacció de veure novament el CIM DE LA SERRA DELS PLANS sense cap infrastructura agressiva amb l’entorn natural

Aquest era el nostre objectiu en unir-nos a la CAMPANYA: “CIMS NETS”

I ara el veiem realitzat en part. A més, són les entitats públiques responsables les què han executat la demolició i la retirada d’escombreries deixant el cim i la via pecuària nets d’edificacions i infrastructures il·legals.Aci teniu unes quantes imatges quer il·lustren el procès (encara inacabat).

Primeres reivindicacions i demandes a les administracions implicades (La Conselleria competent i l’Ajuntament de La Torre de les Maçanes)

Després de 30 anys des que es va construir la caseta dels Plans, ocupant una via pecuària (La Canyada Reial del Port), el cim de la serra torna a quedar-se net.

Hem vist al llarg d’aquest temps el progressiu deteriorament de la instal·lació que ha sigut víctima del vandalisme, convertint-se en un edifici ruïnós que no estava en harmonia amb l’entorn i feia malbé al paisatge i el patrimoni natural i cultural d’un indret muntanyós amb valor ambiental i paisatgístic molt característic i visible des de les comarques de l’Alacantí, l’Alcoià, el Comtat i la Marina Baixa i on conflueixen 4 termes municipals (Xixona, Alcoi, Benifallim i La Torre de les Maçanes).

El Cim lliure de “sambullos i ansimbòris”!

Muntanyes Netes!!!!