Tim Berners-Lee: L’any en què les dades de lliure accés es van globalitzar

by set. 18, 2013Xarxa de Pobles0 comments

Socialització de dades

Retorns col·lectius. Cultura Lliure
logo-socdepoble-vents-mapa

En TED 2009, Tim Berners-Lee va demanar “dades primàries ara”, perquè governs, científics i institucions donessin lliure accés a les seues dades a la web. En TED University de 2010 mostra alguns resultats interessants que sorgeixen quan les dades es comencen a vincular.

L’objectiu de Sóc de Poble és connectar, idees, projectes, productes i serveis. En aquest vídeo es pot veure la importància de vincular dades: la geolocalització i etiquetat de qualsevol tipus d’informació, idea o proposta d’utilitat social (projectes, esdeveniments, flora, fauna, vies pecuàries, rutes, informació d’incendis i altres catàstrofes en temps real, comercialització de petits excedents, banc de temps, etc.), facilita la interacció de persones i grups amb objectius comuns i amb capacitats i necessitats complementàries.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *