Baix el lema “Salvem les Serres. Els incendis de la Mariola” va tindre lloc a Alfafara, els passats dies 4 i 5 d’octubre, el PRIMER APLEC DE LA MARIOLA

L’Aplec va concentrar diferents entitats i col·lectius interessats en reforçar les relacions d’un conjunt de pobles que comparteixen arrels, una historia, una llengua, un territori i una cultura comuna a més d’activitats econòmiques i socials

Sóc de Poble i l‘associació Rentonar vam voler recolzar amb la nostra presència l’Aplec. Encara que La Torre de les Maçanes no forma part físicament d’aquest conjunt de pobles abraçats per la Serra de la Mariola, compartim plenament els sentiments que va promoure aquest esdeveniment.

Posar en valor els recursos locals, mostrar l’atractiu dels nostres pobles, defensar el territori, i denunciar els abusos que sofreix el nostre entorn, així com compartir comunicació, experiències e idees, son assumptes que ens interessen. D’ací la nostra participació activa.

Vam viure unes jornades festives i populars, on vam poder gaudir de productes autòctons, aportats per diferents empreses comarcals, que donaven a conèixer els seus gèneres, entre els quals estaven amics de la Torre (La Colometa, Decolio i La Caputxeta).

També vam assistir a xerrades, concerts i cercaviles, i vam conèixer a persones, associacions i entitats que comparteixen els mateixos interessos.

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comptat va iniciar, el matí del dia 5, el cicle de xerrades amb la conferència “El Foc un fenòmen natural”, on ens van explicar les característiques del clima mediterrani, la problemàtica dels incendis i la importància de l’adequada intervenció de l’home en este context.

En la taula redona, de la vesprada, en la que van intervindre: ACIF i la Carrasca d’Alcoi, l’Arrel d’Ontinyent, Mariola Verda i Grup d’Amics de la Natura de Cocentaina, es va seguir parlant del tema dels incendis, des de diferents aspectes (prevenció, retirada de fusta cremada, replantació,…) sempre fent referència a la Mariola i a la seua declaració com a Parc Natural.

El so de les dolçaines, que acompanyaven les danses, el sopar en germanor i les actuacions de grups valencians van posar punt final a un aplec en el que es van entrellaçar el nostres lligams i del que esperem continuïtat.