El PSOE, EU i Compromís presenten 26 iniciatives parlamentàries en suport a la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat

Logo Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat

Els grups a l’oposició a les Corts Valencianes han presentat 26 iniciatives parlamentàries perquè la Generalitat ofereixi detalls sobre la desprotecció de la serra d’Alfaro, que per sentència judicial ha deixat de ser Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) .

El PSOE, Compromís i Esquerra Unida s’han bolcat amb la petició de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, indignada per la desprotecció d’una de les zones en les que el pla eòlic preveu la instal·lació de 17 molins de vent.

Les 26 iniciatives són preguntes orals, escrites o peticions de compareixença en plens i comissions perquè el Govern valencià ofereixi resposta a preguntes concretes: què va a fer perquè la serra d’Alfaro no quedi desprotegida, per què no ha recorregut la sentència que anul·la la declaració de Zona d’Especial Protecció per a les Aus, per què ha ocultat aquesta sentència o si hi ha hagut connivència amb l’empresa adjudicatària del pla eòlic que ha promogut la descatalogació.

Anna Climent, presidenta de la coordinadora, destaca el suport dels grups parlamentaris a les Corts. “És un suport sense precedent”, assenyala Climent, que espera la resposta que ofereixi a aquestes iniciatives la Conselleria d’Infraestructures i Medi Ambient.

Ara vorem com reacciona l’administració davant de l’arbitrarietat d’haver desprotegit la serra d’Alfaro.

Més informació: El TSJ valencià falla en contra de la protecció de zones Zepa.