El Pa Beneït en tramits de ser declarat Bé d'Interés Cultural Inmaterial

by maig 13, 2014La Torre de les Maçanes0 comments

Foto: MariaMatilde Torregrossa

Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

RESOLUCIÓ de 7 de maig de 2014, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’incoa l’expedient de declaració de Bé d’Interés Cultural Immaterial a favor del ritual del Pa Beneït de la Torre de les Maçanes.
[2014/4075]
…Dins de les festes de pans místics a Espanya, el ritual del Pa Beneït de la Torre de les Maçanes té un lloc destacat, ja que és la tradició més antiga que atresora la província d’Alacant i una de les poques manifestacions que queden en el conjunt de l’estat espanyol d’aquells rituals medievals d’ofrenes de pans místics. 
Així ho redacta el diari oficial.

S’ha aconseguit una cosa important, de manera que, tota la gent que participa fent possible les festes, mereix una felicitació. 

Aquest reconeixement hauria de donar peu a seguir millorant i perfeccionant l’acte tradicional fins que es pugua aspirar a guardons més importants, que la nostra festa, dins la seva senzillesa, mereix. 

Lamentem la imposada desaparició del Patronat de Festes, que en aquests moments podria encarregar-se d’aquesta tasca millor que ningú i que es va crear entre altres raons per aquesta funció. L’enhorabona a tot el poble per aquest reconeixement.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *