El 2n Aplec de la Mariola tindrà lloc a Banyeres

La temàtica d’enguany serà: “Futur del patrimoni arquitectònic industrial”

L’Aplec de la Mariola comença la ronda pels pobles d’aquesta serra i enguany li tocarà a Banyeres de Mariola, l’única vila que porta el nom de la serra al seu nom oficial, i serà el 3 i el 4 d’octubre, com ja va avançar l’organització fa unes setmanes.

Una de les promeses dels organitzadors, l’Assemblea dels Pobles de la Mariola, era la de dotar-lo d’un contingut reivindicatiu en cada edició. El tema sobre el qual girarà enguany és «Futur del patrimoni arquitectònic industrial»“Volem destacar el valor de l’arquitectura per a la indústria de principis del segle XX que hi ha a Banyeres i a altres pobles de la nostra serra” declara Lorena Ferre, presidenta del Col·lectiu Serrella, una de les entitats amfitriones, junt al grup Inèrcia, “i obrir el debat de les iniciatives que busquen la seua recuperació i conservació” afegeix. En el cas de Banyeres de Mariola és especialment remarcable la renglera de molins paperers abandonats que hi ha a la ribera del primer tram del Vinalopó.

Cal destacar que l’Assemblea treballa de valent i tenen previstos diversos actes de presentació durant l’estiu per diferents viles valencianes com Ontinyent, Alacant o València. A Banyeres l’acte de presentació inclourà un sopar popular i una festa.

Aquest 2n Aplec comptarà amb activitats de tot tipus i per a tots els públics, des de xarrades fins cercatasques amb cant improvisat, fireta o activitats per als més menuts, així com concerts per a animar les nits. Aitor Estan, cantant d’Inèrcia, afirma “també volem que altres entitats i institucions del poble en siguen partícips. Col·laborarem amb l’oficina de turisme i els Museus del poble, per exemple, tindran un preu especial durant aquell cap de setmana”. L’organització, formada per col·lectius de tots els pobles de la Mariola, es mostra il·lusionada i encoratjada davant d’aquesta segona cita de l’Aplec, “hem aconseguit la nostra intenció de consolidar-lo i donar als nostres pobles un punt de trobada”.