L’Assemblea de Pobles de la Mariola ha celebrat el segon Aplec a Banyeres centrat en el tema “Futur del patrimoni arquitectònic industrial”

Logo Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat

Una ruta pels molins de Banyeres, xerrades i taules rodones, activitats culturals, fira d’entitats i de productes autòctons, tallers infantils, danses i molta música van configurar un Aplec que al igual que l’any passat, posa en valor els nostres productes, cultura, tradició, patrimoni i en definitiva el nostre territori.

L’Aplec, va tindre un marcat caràcter patrimonial, en el que es va fer una important reflexió al respecte de l’herència de la industria que en el darrer segle va ser potenciadora econòmica del nostres pobles i que pel pas del temps s’han abandonat encontrant-se a dia de hui en un preocupant estat de degradació. Aquestes jornades han volgut ser un punt d’inflexió i de reflexió per la recuperació d’aquest patrimoni heretat i obrir un debat al respecte del futur d’aquestes infraestructures d’indiscutible importància.

Una especial menció cultura i patrimonial mereix el cant de les “Albaes” que de boca dels “versaors”, mantenen una tradició viva que ens va deixar bocabadats.

L’Aplec va tindre lloc al Parc Municipal de Vil·la Rosario, un indret molt acollidor i especialment relacionat amb la temàtica d’enguany ja que compta amb una antiga mansió, que restaurada i adaptada per l’Ajuntament, alberga el Museu Valencià del Paper.

L’Aplec de la Mariola ens agrada i ens sentim agust participant en aquestes jornades, per tant ens veurem en properes edicions.

Enhorabona als organitzadors!