Aplec pel Territori. Plataformitza't!

Aquest cap de setmana…

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat junt a la colla ecologista El Rentonar hem celebrat en La Torre de les Maçanes l’Aplec pel Territori, per comnemorar els nostres 10è i 20è aniversaris respectivament.

De matí l’etnobotànic Daniel Climent va fer una excursió didàctica pel port de Benifallim deleitant els assistents amb la saviesa de les nostres plantes. Al migdia, 200 racions d’arròs van ser servides al Parc de La Torre en una vetlada memorable per la meteorologia i la bona gent. Mentrestant, a la Casa de Cultura, es mostrava l’exposició fotogràfica La Muntanya, els paisatges que somiava el visir Al-Azraq. I de vesprada, l’actuació del grup flock callosí Soca en Arrel va animar els assistents en la Plaça del poble.

Després, dins la vessant més reivindicativa, Pau Torregrosa (del Rentonar) i Anna Climent (de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat) van explicar en un format més desenfadat el motiu de l’Aplec, a saber, reivindicar la necessitat de l’existència de coordinadores atemporals amb funció de custòdia del territori. Es va fer un repàs de la necessitat d’estimar com a sinònim de valorar el territori i es van mostrar exemples de coordinadores mítiques com ara Xúquer Viu, Salvem el Cabanyal, Abusos Urbanístics no i la colla ecologista La Carrasca amb 15 la que menys i 30 qui més anys de vida. El fil conductor va ser la idea PLATAFORMITZA’T, és a dir, aconseguir que la gent munte una plataforma i la faça durar en el temps i per aconseguir-ho és necessari passar-ho bé entre els membres i agafar la tasca de l’agrupació com un exercici de democràcia inter-4 anys. Eixe concepte el van anomenar oci reivindicatiu.

Després va actuar el còmic de Sueca Eugeni Alemany que va fer riure i saltar de la cadira a tothom. Per últim, 3 concerts gratuïts i de gran potència van aplegar a uns centenars de persones en el pati de les escoles. Inicialment van actuar els Pelandruska, després La Caixa de Gel i per últim Komfusió.

Agraïm molt l’acollida que ha tingut l’event, l’afluència de gent i els elogis manifestats pels assistents!

Endavant! Seguim fent camí … !!!

Programació d'Activitats de l'Aplec pel Territori. Fullet