Una reflexió compartida sobre el paper del diferents agents en la lluita CONTRA  EL PROJECTE DE LA PLANTA DE COMPOSTATGE DE PENÀGUILA

JA ESTEM FARTS DE PARAULESMIREM ELS FETS

FET PRIMER:

Tenen I han tingut poder. Poder real, municipal, provincial, autonòmic i estatal. I amb el poder, que és “poder fer”, prioritzar, planificar i desenvolupar projectes… NO HAN FET RES de trellat PER DEFENSAR EL NOSTRE TERRITORI COM CAL, ESPECIALMENT LES ZONES MÉS VALUOSES DES DEL PUNT DE VISTA MEDIOAMBIENTAL I ELS LLOCS MÉS VULNERABLES, com ara els pobles petits de les nostres comarques.

El PLA DE RESIDUS, per exemple, no s’ha desenvolupat com cal i uns i d’altres (EL PP I EL PSOE, que són els qui han ostentat el poder polític als nostres pobles i al Govern Valencià) han donat “la gallina del ous d’or” de la gestió de residus a EMPRESES PRIVADES que sols miren l’interès econòmic SEU i no els interessos de la gent que vivim en aquestos pobles i defensem la nostra qualitat de vida.

S’HAN POSAT DEPURADORES D’AIGÜES FECALS A TOTS EL POBLETS I ara no saben què fer amb tant de fem i fang (de vegades tòxic).

LA SEVA SOL·LUCIÓ: donar la gestió a “les seves empreses amigues” i avant.

Fer-ho CAR I MALAMENT… és el seu estil.

FET SEGON:

TOT, ABSOLUTAMENT TOT, EL QUE ELS PUGA PORTAR RENDIBILITAT PARTIDISTA, ho aprofiten per als seus interessos de partit.

Per exemple: LA OPOSICIÓ CIUTADANA I DE LES ASSOCIACIONS I COL·LECTIUS CONSERVACIONISTES DE LA COMARCA, la posen al SEU SERVEI en periode preelectoral. Han tingut i tenen gent al servei seu a les institucions; assessors, tècnics, etc. PERÒ ÉS MILLOR POSAR ELS NASSOS A LES ASSEMBLEES CIUTADANES I FAGOCITAR LES ENERGIES DE LA BONA GENT QUE LLUITEM PEL TERRITORI per tal d’apuntar-se “el tanto”.

Ho fan sempre, hi estem acostumats. Trencant consensos ciutadans i plataformes unitàries en contra o a favor de les coses que ens importen per tal de “polititzar” (en el mal sentit de la paraula) una energia bona i constructiva que va sempre en defensa del nostre model de vida i de relació amb l’entorn en el qual vivim.

I ARA RESULTA QUE, ELS ARGUMENTS I LA FEINA DE LA GENT DE PENÀGUILA, BENIFALLIM I BENILLOBA (zona directament afectada per la PRETENSIÓ DE L’ALCALDE DE PENÀGUILA d’afavorir que una empresa privada pose una GRAN PLANTA DE COMPOSTATGE DE FANGS DE DEPURADORES al seu terme municipal) SUMADA A L’EXPERIÈNCIA EN MULTIPLES LLUITES DE LES ASSOCIACIONS “EL RENTONAR” (de la Torre de les Maçanes) i LA COORDINADORA D’ESTUDIS EÒLICS DEL COMTAT, que ens hem sumat a la força social en contra d’aquest projecte il·legal i absurd.

EIXA FEINA BEN FETA, SEGONS LA PREMSA (que no té cap problema amb freqüència de posar-se de comparsa dels mals polítics que els subvencionen) ÉS EL DIPUTAT PROVINCIAL DEL PSOE JAUME PASQUAL QUI ESTÀ PREOCUPADÍSSIM PEL PROBLEMA. Mai ha estat en cap assemblea, però COM QUE L’ALCALDE DE PANÀGUILA ÉS DEL PP i la cosa és treure rendiment polític, agafa la bandera i avant.

El seu argument principal: defensar el paisatge i el turisme rural. ARA? DESPRÈS DE TOTA UNA VIDA OSTENTANT CARRECS POLÍTICS SENSE FER RES DE TRELLAT PER la gent i els seus problemes reals?. És el CONSEGUIDOR DE LA COMARCA… bancs, jocs infantils i dinerets per les festes dels poblets… tu li demanes i ell aconsegueix: una paperera, dos fanals, tres km. de carretera asfaltada… TOT COSES FONAMENTALS PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA COMARCA I PER A DONAR PERSPECTIVES DE FUTUR ALS POBLES MENUTS… “GLÒRIA DEL COMTAT I L’ALCOIÀ” només comparable als miracles de la Mare de Déu d’Agres.

BE, NOSALTRES A LA NOSTRA, QUE ÉS LA DE LA GENT, LA DE LA JUSTÍCIA SOCIAL I LA DEFENSA DEL NOSTRE PATRIMONI NATURAL I CULTURAL I DEL NOSTRE TERRITORI.

I ELS ALTRES “A LA D’ELLS”… enganyar a la gent amb els seus “regalets” i deixar que els nostres pobles acaben morint-se poc a poc.