Algunes coses costen, van lentament

Però tot arriba

Ve un dia que un se sent satisfet per haver començat una lluita per una cosa que es veu justa i desitjable.

Fa uns quatre anys, i desprès d’algunes converses amb la gent ecologista i conservacionista de les nostres comarques que s’estimen i freqüenten LA SERRA DELS PLANS, EL RENTONAR va començar a lluitar per tenir el cim de la serra net i sense cap cosa innecessària i agressiva per al paisatge.

L’Ajuntament de La Torre de les Maçanes havia contruit una caseta i una tanca i havia posat una antena per donar cobertura de comunicació interna a l’Ajuntament en primer lloc. Quan aquesta infrastructura va quedar obsoleta, la va cedir a un club privat de radioficcionats.

Passen els anys i allò s’abandona. Ve el vandalisme, la destrossa, el saqueig i tenim el cim ple d’escombreries per anys i anys.

Si, potser us semble una lluita de “poc interès”, de poca envergadura. Però és una petita lluita de la qual estem ben satisfets.

Volem les muntanyes netes, lliures per al pas de vianants respectuosos amb la natura. Públiques i respectades i no al servei de cap interès privat o particular. El cim dels Plans ha estat objecte de les ambicions destructives d’uns i d’altres i és LA NOSTRA MUNTANYA MÉS EMBLEMÀTICA.

La seva bellesa i biodiversitat be paguen la pena l’esforç de tenir finalment EL CIM NET D’ESCOMBRERIES I LLIURE.

El Rentonar ha aconseguit fer moure les administracions competents per a què acaben fent el que és just i de llei: retirar totes les escombreries i runes d’aquelles velles infrastructures il·legals que feien que l’arribada al cim fos un lamentable espectacle de deixadesa i falta de respecte pel nostre entorn natural.