Els  amics del Camí de Santiago han creat diferents rutes des de diversos llocs de les comarques d’Alacant que busquen unir-se a l’antic Camí del Surest:

  • La ruta Sud que naix en Torrevella.
  • La ruta  Nord que naix en Dénia
  • La ruta Central, que recorre les nostres comarques.

Contactar amb persones dels diferents pobles per buscar les millors opcions per dissenyar els trams de camí, marcar-lo, parlar amb tots els Ajuntaments i intentar aconseguir albergues per als peregrins han sigut les tasques fetes per la secció aventurera del Camí de Santiago, dirigida per Juan Romero, cap visible d’un equip de companys.

Aquest treball requereix un manteniment  ja que és important que cap peregrí es despiste i es perda fent la ruta, el que comporta tindre ben assenyalats els trajectes, recorrent i remarcant amb assiduïtat els punts conflictius.

Açò és el que s’ha fet, en l’anomenada Ruta Central, oberta des de Benidorm, que amb dos ramals per Finestrat o La Vila – Orxeta, va  a buscar  Relleu i continua cap a La Torre de les Maçanes – Ibi – Onil – Biar – fins a Villena,  on s’uneix al Camí de Santiago del Surest, ja creat.

Aquest és un projecte que ens agrada i al que donem suport i col·laboració, ja que representa el coneixement del nostre entorn i la difusió dels nostres pobles, a banda de tot el que comporta, fer el Camí de Santiago.