El Govern Valencià es planteja anul·lar els parcs eòlics del Comtat i, probablement, replantejar-se tot el Pla eòlic valencià

Pàgina 66 – La Coordinadora espera que 11 anys després els aerogeneradors siguen història

Valora de forma positiva la reunió amb Julia Company, directora general de energia.

Logo Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat

La directora general d’Energia i Industria, Julia Company, s’ha reunit a Benillup amb la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat per parlar de l’expedient dels molins aerogeneradors de la zona 14.

El col·lectiu ha celebrat “el canvi d’actitud de la Conselleria envers aquest tema, ja que és la primera volta que la coordinadora es pot reunir amb el responsable directe del projecte del pla eòlic valencià. Mai la conselleria anterior va voler reunir-se amb nosaltres i això ja és un èxit”.

Segons ha explicat la mateixa coordinadora, “la directora general ha acudit a la reunió amb un informe elaborat pels seus tècnics on posava que al projecte no s’havien fet avanços administratius des de 2004 i que es plantejava iniciar un expedient de caducitat per clausurar-lo”.

Per la seua part, la Coordinadora d’Estudis Eòlics li ha donat un dossier amb les irregularitats per a ell més flagrants del projecte “amb ells crec que hi ha motius més que suficients per declarar la caducitat definitiva de la construcció d’aquestos 50 molins aerogeneradors de la zona 14”.

Al final de la reunió, ha hagut el compromís de fer-ne una segona en setembre, “una vegada els tècnics de la conselleria haguen pogut analitzar la documentació que se’ls ha lliurat. Volem convidar als alcaldes de la comarca a aquesta reunió”.

La Coordinadora ha valorat de forma positiva l’actitud de la directora general, “ha estat molt receptiva i ens ha explicat que li pareixia mal que la conselleria ignorara al Síndic de Greuges, qui ha emés recomanacions per descartar la zona 14 pels seus valors ambientals i per no tindre el vent suficient”.

Per últim, la Coordinadora d’Estudis Eòlics confia en que la propera reunió siga contundent “per poder dir que el molins són història després de 11 anys de lluita”.   

Noticies abans de la reunió:

  • Pàgina 66. La Coordinadora d’Estudis Eòlics es reunirà amb la nova directora general d’Energia.
  • Diario Información. La Coordinadora reclama al nuevo Consell que liquide el Plan Eólico del Comtat.
  • Ara Multimedia. Júlia Company es reuneix amb la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat.