3r Aplec de la Mariola. Escola rural, pobles vius.

by oct. 4, 2015Agres0 comments


El tercer Aplec de la Mariola va tindre lloc a Agres els dies 2 i 3 d’octubre, baix el lema “Escola rural, pobles vius”,reivindicació de la importància de l’escola pública als nostres pobles, que és referència cultural i termòmetre de la seva salut  econòmica i social.
Unes escoletes que desgraciadament han anat desapareixent,  sufocant  la vida dels pobles de l’interior convertint-los  en pobles morts, sense futur,  anteposant la gestió econòmica als drets de les persones que volen viure a l’entorn rural.

La Coordinadora d’Estudis del Comtat, Sóc de Poble, LGTB Mariola i El Rentonar, vam compartir paradeta i vam voler recolzar amb la nostra presència l’Aplec i el seu missatge.
A l’Aplec es van concentrar diferents grups i col·lectius que volen posar en valor l’atractiu dels nostres pobles, els seus recursos locals, defensar el territori front a les agressions que sofreix l’entorn i compartir experiències i idees que ens vinculen:  el territori, la història, la llengua, la cultura i activitats econòmiques i socials.
Al so de tambors, xirimites, i sacs de gemecs, es va desenvolupar  aquest tercer  Aplec de pobles de la Mariola, en el que menjars de germanor, danses tradicionals  i música de grups valencians conformen uns  encontres que és celebren anualment a diferents pobles de les nostres comarques.

Salut i fins l’any que ve, que tornarem a veure’ns. 

Escola rural, pobles viushttp://rentonar.blogspot.com.es/2015/10/3r-aplec-de-la-mariola-escola-rural.html
Posted by El Rentonar on diumenge, 4 / octubre / 2015

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *