El tercer Aplec de la Mariola va tindre lloc a Agres els dies 2 i 3 d’octubre

Baix el lema Escola rural, pobles vius, reivindicació de la importància de l’escola pública als nostres pobles, que és referència cultural i termòmetre de la seva salut econòmica i social

Unes escoletes que desgraciadament han anat desapareixent,  sufocant  la vida dels pobles de l’interior convertint-los  en pobles morts, sense futur,  anteposant la gestió econòmica als drets de les persones que volen viure a l’entorn rural.

La Coordinadora d’Estudis del Comtat, Sóc de Poble, LGTB Mariola i El Rentonar, vam compartir paradeta i vam voler recolzar amb la nostra presència l’Aplec i el seu missatge.

A l’Aplec es van concentrar diferents grups i col·lectius que volen posar en valor l’atractiu dels nostres pobles, els seus recursos locals, defensar el territori front a les agressions que sofreix l’entorn i compartir experiències i idees que ens vinculen:  el territori, la història, la llengua, la cultura i activitats econòmiques i socials.

Al so de tambors, xirimites, i sacs de gemecs, es va desenvolupar  aquest tercer  Aplec de pobles de la Mariola, en el que menjars de germanor, danses tradicionals  i música de grups valencians conformen uns  encontres que és celebren anualment a diferents pobles de les nostres comarques.

Salut i fins l’any que ve, que tornarem a veure’ns!