Logo Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat

La fi del pla eòlic ja és una realitat!

Nota de premsa de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat

El proper 17 d’octubre de 2015 a les 19.30h serà una data històrica, la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat convida a tota la ciutadania, veïnat dels pobles, afectats eòlics, polítics i mitjans de comunicació a l’escenificació que tindrà lloc en Benillup de la fi del Pla Eòlic Valencià que serà anunciada pel Conseller d’Economia en Rafel Climent i la seua directora general d’Indústria na Júlia Company. 

Després de més 12 anys de lluita, per fi, després d’un canvi de govern i gràcies a la infatigable lluita de la Coordinadora que ha mantingut vigent el tema dels molins, podem dir que el plà eòlic va a ser història, com a mínim en aquelles zones en les que encara no s’ha executat, cas de la zona 14 que inclou (o incloïa) les següents comarques el Comtat, l’Alcoià i la Marina Alta. Les altres zones en les que els aerogeneradors ja fa anys que estan instal·lats voran paralitzades noves inversions.

Aquest acte serà la culminació de l’esforç de moltes persones que han mantés la flama de la reivindicació ciutadana. Una barbaritat que suposava instal·lar 50 molins de 100 m. d’alçària en les serres d’Almudaina i Alfaro sense que mai s’haguera mesurat el vent existent (si excloem la burla d’un funcionari de Conselleria mesurant el vent amb una bufanda).

Aquest projecte va ser un invent de l’ex-president Eduardo Zaplana per a donar als seus amics concessions per a privatitzar la serra i fer-ne un dubtós aprofitament eòlic.

Una estafa més per a enriquir uns pocs a canvi de destruir el medi ambient sense que el suposat benefici al planeta (eixe que pressuposa que les energies renovables donen) fóra mai demostrat. Una estafa que en breu rubricarà la seua fi. Estiguem-hi presents.

Serà un dia històric, el triomf de la societat civil i del sentit comú front al clientelisme.

Us hi esperem a tots i totes.

Esdeveniment Faceboook:
Acte de celebració de la fi del Pla Eòlic Valencià

L’acte serà el dissabte 17 d’octubre de 2015 a les 19.30 h. al Saló multi-usos Mirador de Travadell de Benillup (el Comtat)

  • Información. El Consell corrobora el abandono del Plan Eólico del Comtat tras doce años.
  • El Nostre. La Coordinadora celebra el fin del Plan Eólico del Comtat.
  • Información. El Consell desestima los 50 aerogeneradores de las sierras de Almudaina y Alfaro.
  • ARAMultimèdia. La Generalitat dóna per tancat el Pla Eòlic a la Comarca després de dotze anys.
  • El Comtat Digital. La Generalitat pone fin al plan eólico de El Comtat.
  • Plataforma para la defensa de los valles del sur de Cantabria. VICTORIA CIUDADANA TRAS 12 AÑOS DE LUCHA CONTRA LOS MOLINOS. VALENCIA.
  • El Rentonar. El Govern Valencià es planteja anul·lar els parcs eòlics del Comtat i, probablement, replantejar-se tot el Pla eòlic valencià.