Powered by Wikiloc

Aquests cap de setmana, del 20 i 21 de febrer, i en dues jornades consecutives…

Hem caminat des de la nostra veïna Relleu, en la Marina Baixa, fins a La Torre de les Maçanes i Xixona, iniciant el recorregut d’El Camí per la comarca de l’Alacantí.

Durant aquestos dos dies hem conegut part del patrimoni arquitectònic, natural i paisatgístic que enriqueix aquest tros del nostre territori.

Un agradable sol d’hivern ens ha acompanyat durant els dos dies de la ruta.

El dissabte després d’un ràpid recorregut per alguns carrers de Ralleu i de visitar el safareig i les runes del seu castell vam iniciar l’ascens cap a la serra de la Grana. La serra ens va oferir l’oportunitat de gaudir dels majestuosos paisatges de les muntanyes de la Marina Baixa amb la mar al fons i de les serres germanes de l’interior. Tant nosaltres com la gent vinguda d’altres comarques per conèixer el nostre territori, i obrir un nou camí per sendes velles, transitades pels nostres avantpassat, vam assaborir la bellesa que se’ns oferia.

Arribats a la Torre de les Maçanes, la vall de Xixona, s’obria al front de nosaltres convidant-nos a una altra jornada de camí, que iniciaríem el matí del diumenge.

La segona etapa d’El Camí es va iniciar amb l’ascens des de La Torre de les Maçanes cap a la serra del Montagut. Vam eixir del poble caminant entre les parades del mercat del diumenge, que prometien distracció i bons productes i desprès d’arribar quasi al cim del Montagut ens vam desviar per a buscar el camí de Bugaia fins a Xixona.

Aquest camí llisca per una vall plena de masos grans, construïts a la vora de fonts, amb arbres magnífics.

Arribats, després de moltes hores de camí, a la venta de Sant Antoni vam gaudir d’un reparador dinar i el grup composat per amics vinguts de La Plana Alta, La Costera, La Ribera Alta, La Marina Alta i València, ens vam dirigir cap a Xixona per tastar la bondat dels productes xixonencs i iniciar un recorregut per el cas antic del poble, que ens va encantar.

De volta a La Torre de les Maçanes, vam donar una volta visitant alguns dels llocs més rellevants del nostre poble.

Després d’aquestes dues jornades tan intenses ens vam acomiadar amb el compromís de consolidar, poc a poc, “El Camí” a la nostra comarca.