El dissabte 11 de juny vam tindre el plaer de compartir a Tibi, la primera jornada per la diversitat sexual i la identitat de gènere, que se celebra als nostres pobles d’interior i de muntanya

Una jornada memorable organitzada, pel col·lectiu MARIola, amb intenció clarament festiva, en la que van haver moments reivindicatius i seriosos com l’exposició dels Drets Humans, que va ser colpidora i esborronadora.

Després del dinar de germanor, va arrancar una intensa vesprada plena d’actes amb la participació de molta gent, de Tibi i de molts pobles de les nostres comarques, vinguda per commemorar un dia tan singular.

Així, la cercavila amb una batucada, amb molta marxa, va donar pas a l’acte del col·lectiu MARIola, en el que es va fer una reflexió sobre la diversitat, de tot tipus, posant en èmfasis la pluralitat i diferència que existeix entre els essers humans i les seves circumstàncies. Un crit a la solidaritat i al respecte.

El mag, Rubén Aparici, ens va fer gaudir d’una estona molt divertida i no va ser menys el final de festa, amb l’actuació, tipo cabaret, de la ma de Mantequilla de colores.

Un dia històric, en el que la participació de gent, va desbordar, pensem, les expectatives dels organitzadors i que tindrà continuïtat en el temps, celebrant-se, en altres pobles de les nostres comarques d’interior.

Vist que, atrocitats com les que vam veure en l’exposició dels Drets Humans de Tibi, o l’ocorreguda a Orlando en els EUA (hores després d’aquest aplec), estan a l’ordre del dia, arreu del mon, jornades com aquestes són molt necessàries per conscienciar i inculcar la cultura del respecte.

L’estima del territori, de l’entorn i la natura tan sol s’entén amb l’estima i el respecte a les persones que l’ocupen.

Enhorabona LGTBI MARIola, allí on esteu, el Rentonar us donarà suport!