Amb motiu de l’excursió de Cims per la Llengua a la Serra Els Plans, vam fer una visita prèvia a la zona per observar que tot estava correcte per al dia de l’activitat

En aquesta visita vam observar que els accessos al túnel que condueixen a la finestra de la part sud del pou, estaven parcialment impedits per esbarzers. També vam observar que el camí tradicional d’accés a la dita finestra s’havia modificat degut a que pel creixement de la vegetació estava quasi desaparegut, i els visitants accedeixen a aquest lloc caminant per damunt del túnel, posant en perill aquesta estructura.

Dies després vam tornar amb ferraments i vam netejar l’entrada i part del camí per facilitar la visita i reconduir l’accés.

L’estructura del pou es veu amenaçada, per la fragilitat del sostre i el creixement d’alguns arbres que van fent-se grans al seu voltant.

Sorprenentment, el pou de neu del Rentonar no està contemplat, per la Conselleria de Cultura com a bé patrimonial de La Torre de les Maçanes, dins de l’inventari general del Patrimoni Cultural Valencià, si no que està inventariat com un bé de rellevància local de Benifallim

L’ENHORABONA A L’AJUNTAMENT DE LA TORRE!!!