NO tenim ànim de lucre, NO ens cobreu comissions!

19/04/2023 – ACTUALITZACIÓ


Teruel Existe se gana al Senado en su objetivo, que las asociaciones no paguen comisiones bancarias.

L’enhorabona a Teruel Existe, per tota la lluita que porten endavant!!! En aquest cas, han aconseguit el que nosaltres havíem començat a reivindicar:

🔝 Teruel Existe es guanya al Senat al complet en el seu objectiu que les associacions no paguen comissions bancàries.

💪 ➕👉 Pràcticament tots els senadors voten a favor de la moció per instar el Govern a establir, en coordinació amb el Banc d’Espanya, una mesura conjunta a nivell nacional perquè les associacions o altres entitats sense ànim de lucre (com clubs esportius, comunitats de béns i comunitats de propietaris), amb ingressos inferiors a 100.000 € queden exemptes del pagament de qualsevol comissió bancària.

🧐 Només el PSOE s’absté, tots els altres A FAVOR. 🗣 “Si les associacions no tenen ànim de lucre, sembla també oportú que ningú puga obtenir un rendiment lucratiu amb elles”.

https://teruelexiste.info/teruel-existe-se-gana-al-senado-al-completo-en-su-objetivo-de-que-las-asociaciones-no-paguen-comisiones-bancarias/


19/04/2023 – PETICIÓ TANCADA


Manifest de Poble. Logo
Manifest de Poble

CONTA’NS EL TEU CAS! Heu hagut de tancar el compte de l’associació perquè vos cobraven moltes comissions?

Aquesta proposta es troba al punt 6. INNOVACIÓ, DINAMITZACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL del MANIFEST DE POBLE (en format pdf).

  • 6.4. Per donar suport a les associacions que treballen per la millora dels pobles des de qualsevol àmbit: ecologistes, jubilats, esportives, musicals, culturals…
    • 6.4.1. Exempció de comissions bancàries per a associacions i altres grups sense ànim de lucre.

COMISSIÓ REDACTORA: COORDINADORA D’ESTUDIS EÒLICS DEL COMTAT i ASSOCIACIÓ EL RENTONAR amb el Projecte SOC DE POBLE.


Carta enviada a les entitats bancàries


Bon dia a les entitats financeres que operen en el territori rural valencià

Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat

Ens adrecem a vostés des de dues plataformes cíviques que lluiten per la defensa del territori i el paisatge, en especial del medi rural. Portem dècades de trajectòria i ens hem adonat que calen accions directes per millorar la qualitat de vida dels habitants, i hem pensat contactar amb els bancs i caixes per fer-vos una petició molt menuda i molt raonable:

Que les associacions sense ànim de lucre puguen obrir un compte sense comissions

Sense cap comissió! Com sí que fan la valenciana Caixa Popular i la catalana Caixa Guissona.

Els pobles més menuts tenen una associació (o cap), la comissió de festes que arreplega la quota per a poder fer una celebració en estiu, o potser una banda de música que arreplega les matrícules dels xiquets que volen aprendre solfa, o potser una entitat cultural que ha de pagar el lloguer d’un local. O tal volta una associació de veïnat que fa loteria de Nadal.

Tot quantitats irrisòries als qui unes comissions de 30 € els suposen un món i que han fet que persones individuals acaben gestionant els diners del grup des dels seus comptes privats o fins i tot haguem tornat a tindre els diners de l’associació sota el matalap. En tots els casos situacions surrealistes.

La petició, reiterem, és modesta. I entronca perfectament amb eixa responsabilitat social corporativa que tota empresa de cert volum ha de tindre. És a dir, que fins i tot podríeu traure pit en anuncis caríssims dient: nosaltres posem el nostre granet d’arena per a revitalitzar els pobles rurals.

Com ho veieu? Assumible?

La vertebració del territori comença amb accions senzilles. Podem comptar amb vosaltres?

Gràcies, Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat,
El Rentonar, Natura i Patrimoni
.

P.D. Vos informem que anem a fer una recollida de signatures i presentar mocions en els nostres pobles per fer pressió. A més de fer públiques aquestes accions.


Aplec pel Territori al Facebook

Recollida de signatures. FORMULARI TANCAT (19/04/2023).


Gràcies a totes i a tots pel vostre interés. El 19/04/2023, Teruel Existe ha aconseguit l’objectiu: https://teruelexiste.info/teruel-existe-se-gana-al-senado-al-completo-en-su-objetivo-de-que-las-asociaciones-no-paguen-comisiones-bancarias