SÓC DE POBLE

Portal de Pobles Connectats

UN PROJECTE PEL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE I TECNOLÒGIC EN ENTORNS RURALS

PRESENTACIÓ

PROTOTIP

Què és Sóc de Poble. Presentació. 1 de 4

Què és Sóc de Poble. Presentació. 2 de 4

Què és Sóc de Poble. Presentació. 3 de 4

Què és Sóc de Poble. Presentació. 4 de 4

Un Projecte per crear una XARXA SOCIAL DESCENTRALITZADA de PROGRAMARI LLIURE

Un PORTAL de POBLES CONNECTATS

Retorns Col·lectius. Cultura LliurePer CONNECTAR i GEOLOCALITZAR recursos d’utilitat social, compartint informació, experiències i idees que faciliten el desenvolupament sostenible i tecnològic en entorns rurals, per posar en valor els recursos locals i mostrar l’atractiu dels pobles com a llocs on viure i treballar.

Característiques

 • PROGRAMARI LLIURE. Que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, es pot millorar i distribuir de nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se’n pugui beneficiar.
 • MODULARITAT. El desenvolupament per mòduls permet afegir noves funcionalitats al sistema.
 • DESCENTRALITZACIÓ. Pots instal·lar el programari Sóc de Poble en el teu propi servidor o connectar des d’un Node local.
 • PRIVACITAT. La teva informació és teva i no has de renunciar a cap dret. Tu decideixes el que vols compartir, i com.

Desenvolupament

1a Fase

 • CREAR UNA PRIMERA VERSIÓ WEB molt bàsica amb la qual fer les primeres proves tècniques, de disseny i de valoració de l’interès en el projecte.
  • ALLIBERAR EL CODI FONT. Aquest projecte necessita persones que aporten noves idees, que escriguen i proven el codi, que instal·len i mantinguen NODES COMUNITARIS, i vullguen formar part del GRUP DE TREBALL DE DESENVOLUPAMENT.

2a Fase i posteriors

 • Implementació de nous Mòduls i millora de funcionalitats. Seran les més demandades pels usuaris.

Mòduls del Sistema

 • MAPA COL·LABORATIU de Recursos Locals. Combinat amb Bases de Dades Obertes (Meteorologia, Transport, Salut, Nomenclàtors, Equipaments, Economia, Turisme, Cartografia, i altres Estadístiques).
 • DIRECTORI de POBLES, RECURSOS, ESDEVENIMENTS, EMPRENEDORS, GRUPS i GENT. On es mostra tota la informació pública, de grups de treball o privada, creada o enllaçada pels Usuaris.
 • GESTOR de RECURSOS. Documents, Llocs i Rutes, Esdeveniments, Imatges, Vídeos i Música. Integració amb Google Drive, Dropbox …
 • MÒDUL SOCIAL DE RECURSOS EN XARXA.
  • CONNECTOR WEB. Bookmarklet instal·lable en el navegador de l’usuari a per introduir amb un clic enllaços externs en el sistema.
  • MARCAR. Totes les publicacions del Portal, es podran marcar en privat per llegir més tard, i poder etiquetar i classificar el contingut.
  • CONNECTAR. És l’equivalent al “M’agrada” del Facebook, però per defecte, només el Connectat sap amb qui Connecta, encara que es mostra públicament la Quantitat de Connexions.
  • DITES I REFRANYS. Cites i Frases Curtes, Diccionari.
  • COMENTAR. Quadre de Text amb el Comentari, Hora de Publicació, Icona d’Interaccions en Xarxa i Traductor.
  • PUBLICAR. És l’equivalent al “Compartir” del Facebook. El Recurs es Publicarà a la pàgina de Notícies (Recursos) de l’Usuari i/o del seu Grup o Empresa. Amb vista Pública, per defecte.
  • COMPARTIR. En xarxes socials com Facebook, Twitter, Google+, Linkedin, Pinterest, etc. i per correu electrònic.
 • PLANTILLES I FITXES per facilitar la introducció, edició, catalogació i relació dels Recursos del Portal (Lloc, Ruta, Botànica, Animal, Patrimonial, Banc de Temps, Calendari Agrícola, Receptes, Diccionari, Dites i Refranys, etc.).
 • GESTOR d’ETIQUETES COL·LABORATIU, perquè els usuaris puguen categoritzar públicament qualsevol Recurs i millorar la traducció d’etiquetes.
 • GESTOR de PERFILS. Per facilitar la interacció personal, de Grups o d’Emprenedors, que un mateix usuari pot gestionar en el sistema.
 • GESTOR de CONTACTES. Amb sincronització de contactes d’altres xarxes socials.
 • MOTOR DE RECERCA. Amb un Directori Temàtic, creat pel Etiquetatge Col·laborariu dels Usuaris. Els pobles estaran connectats per etiquetes anidades (exemple: Patrimoni Natural -> Arbres monumentals, Incendis forestals, …). L’usuari tindrà l’opció de crear els seus propis temes o etiquetes i utilitzar les que hagen creat altres.
 • TRADUCTOR. Es podrà elegir l’idioma de la plataforma i també traduir un recurs.
 • CALENDARI. Sincronitzat amb Google Calendar.
 • EDITOR i MISSATGERIA. Integrada en l’Editor. Amb Esborranys, Rebuts, Enviats, Destacats i Paperera.
 • ARXIU de RECURSOS. Per guardar el que no s’utilitza habitualment.
 • ESCRIPTORI. On administrar la informació pública o privada de l’Usuari, Grups i Emprenedors.

Sóc de Poble. Una XARXA SOCIAL de PRODUCTIVITAT

Per promoure la participació ciutadana i el treball en equip. La informació que aporten els usuaris en el mur es podrà visualitzar fàcilment, diferenciant temes personals, socials i empresarials. També per les etiquetes que triï l’usuari. I en diferents formats: llistat, en caixes rectangulars o l’estil blog. Els continguts es podran compartir públicament i marcar en privat o en grup, per organitzar de manera personalitzada la informació que genera la Xarxa Sóc de Poble i facilitar la productivitat dels Grups de Treball que utilitzen la plataforma.

MAPEIG COL·LECTIU dels RECURSOS LOCALS

Es podrà introduir i geolocalitzar qualsevol informació, idea o proposta d’utilitat social (projectes, esdeveniments, flora, fauna, vies pecuàries, rutes, informació d’incendis i altres catàstrofes en temps real, comercialització de xicotets excedents, banc de temps, etc.). És un directori de recursos, productes i serveis geolocalitzats i organitzats per etiquetes predefinides i personalitzades pels usuaris, combinat amb la informació d’altres bases de Dades Obertes.

REVISTA DIGITAL

Grup de Treball del Projecte Sóc de Poble

Amb la informació generada pels col·laboradors del Grup de Treball i per algunes de les aportacions dels usuaris, que coincidisquen amb els valors d’utilitat social que promou el Projecte Sóc de Poble.

VIVER D’EMPRENEDORS

Una plataforma d’intercanvi d’idees, projectes, productes i serveis, on donar visibilitat a l’activitat de persones, grups, associacions i empreses que treballen en equip, compartint recursos i informació que facilite el desenvolupament de nous projectes col·laboratius, fomente noves aliances i la creació d’altres grups de treball amb interessos comuns.

La conjunció de capacitats, recursos i voluntats, pot facilitar el desenvolupament de projectes socials i iniciatives empresarials.

Esbós de la Pàgina de Portada

Esbós de la Pàgina de Pobles

Prototip Sóc de Poble. Vista de la pàgina de Pobles

MOTIVACIÓ

Entenem ELS POBLES com un espai físic i humà on DESENVOLUPAR ESTRATÈGIES D’INNOVACIÓ mediambiental, social i econòmica. Per això és necessària una plataforma que facilite la PARTICIPACIÓ i el COMPROMÍS d’aquells que valoren el medi rural.

L’objectiu és connectar idees, projectes, productes i serveis. I facilitar la interacció de persones i grups amb objectius comuns i amb capacitats i necessitats complementàries.

El Projecte Sóc de Poble va dirigit a:

 • PERSONES que s’hi senten identificades amb els valors de sostenibilitat i desenvolupament rural.
 • GRUPS d’acció local, que poden donar més visibilitat a les seues activitats i projectes, col·laborar amb altres grups de treball, i crear xarxes d’interacció temàtica.
 • EMPRESES, que poden promocionar els seus productes o serveis i col·laborar amb altres empreses o grups.
 • PERSONES, GRUPS O EMPRESES que vulguen formar part del nostre Grup de Treball, aportant recursos i idees d’utilitat social.

Actualment comptem al Facebook amb més de 160.000 seguidors que es senten identificats amb el concepte de “Ser de Poble”. Aquesta xarxa ens permet interactuar amb milers de persones amb les que compartim la nostra percepció del món rural.

ASPECTES ECONÒMICS

COM FINANÇAR AQUEST PROJECTE?

CONTACTE

Si vols col·laborar en aquest projecte, pots contactar amb nosaltres a través d’aquest blogcorreu electrònic, o pel Grup del Projecte Sóc de Poble al Facebook.

Sóc de Poble. Busquem Socis Tecnològics